1 - 0
27 april 2016
19:00

Referat: Arboga Södra IF - Fagersta Södra IK

Södra åkte på en tung förlust i premiären i div 4 då Arboga vann matchen med 1-0. Det var hemmalaget Arboga som skapade första målchansen i matchen i den 6:e minuten då Brandon Wade kom fri med Daniel helge Hedlund i Södramålet . Helge avvärjde skottet fint. Södra får matchens första hörna och Iman Hosaini får läge med vänstern utanför straffområdet men skottet går över ribban. Wille har oxå ett fint läge men hans avslut går över ribban. Segermålet kommer i den 16:e minuten då Arboga sågar sig igenom Södras försvar på vänsterkanten och spelar in bollen snett bakåt där en Arbogaspelare rullar in bollen bakom en chanslös Helge. Södra skapar ytterligare en farlighet genom Wille men hans skott går rakt på målisen. Arboga har en farlig frispark i minut 22 där Helge räddar snyggt igen. Wille har ett gyllene läge att kvittera men målisen räddar friläget. Arboga är mycket nära att uttöka sin ledning men Helge räddar snyggt ännu en gång och returen tar i stolpen. Emil Zoltek får ett friläge efter Jocke Larssons fina framspelning men Zolteks skott tar i ribban. I halvtid står det 1-0 till Arboga . Avslut mot mål Arboga 6 Fagersta 9.

I andra halvlek försökte Södra att skapa chanser för kvittering men körde fast i Arbogas försvar gång på gång. I den 63:e minuten blir en Arboga spelare utvisad och Södra satsar allt på ett kort och skapar några halvchnser för kvittering . Wille har ett fint läge men målisen räddar fint och Pawels nick går strax över ribban. I matchens sista minut så blir vi rånade på en straff , Artur blir upphakad innanför straffområdet och domaren blåser för straff trodde vi, men han flyttar UT till frispark istället då han ansåg förselsen började utanför :( . Matchen slut 1-0 Arboga . Avslut i andra halvlek Arboga 4 Fagersta 3
Sammalagt avslut mot mål Arboga 10 Fagersta 12.

Södra kom inte alls upp till normal standard i denna match, det fina spelet från träningsmatcherna var som bortblåst ( premiärnerver ?). Nu gäller det att bita ihop till hemmapremiären nästa Onsdag då vi gästas utav Hallsta. Jag lovar att vi kommer att se ett helt annat södra då.

Bäst i Södra var Daniel Hedlund i målet som höll oss kvar i första halvlek och Zacke Ström tillsammans med mittbackskollegan Jimmy Jönsson.